Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

Zwemvijver De Plas

Kelchterhoef wordt vaak geassocieerd met water. Terecht, want recreatiepark 'De Plas', met zijn zwemvijver van 20 ha en het zandstrand met afgebakende zwemzone, heeft alles voor een daguitstap vol zwemplezier met het hele gezin.

ZWEMMEN

Zwemmen is enkel toegelaten binnen de voorziene zwemzone van 1 juli t/m 31 augustus van 10 tot 18 uur op voorwaarde dat de groene vlag uithangt. De rode vlag betekent: verboden te zwemmen.

De kans dat op sommige dagen niet gezwommen mag worden in De Plas, is helaas groot. Dat komt door een tekort aan redders. Burgemeester Alain Yzermans (in een persbericht van 29 juni) : “Iedere zwemvoorziening heeft moeite om voldoende redders te vinden. Wij ontsnappen daar helaas niet aan. Er mag alleen gezwommen worden in De Plas als er 2 redders aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, hangt de rode vlag uit.” De gemeente doet een warme oproep om toch nog voldoende redders te vinden. “Als je een vakantiejob zoekt en een reddersdiploma hebt, is De Plas de ideale plaats”, aldus Yzermans. 

Zelfs als je niet kan zwemmen, is De Plas een fijne plaats om te zitten, liggen of wandelen. Dagelijks zorgen medewerkers ervoor dat alles netjes blijft en dat er geen afval rondslingert. Net zoals in de voorbije jaren zet het gemeentebestuur deze zomer ook weer in op veiligheid.

WANDELEN - JOGGEN

Er mag vrij gewandeld of gejogd worden.

In de natuurzone mag er niet van de wandelpaden afgeweken worden.

Vanaf de ingang kan je de oranje route volgen. Deze wandeling is 6,2 km

HONDEN

Honden moeten aan de leiband en mogen onder geen enkele voorwaarde in het water. Wil je de hond vrij laten rondlopen, dan kan dat in de hondenlosloopzone vlakbij de parking van De Plas.

PICKNICKEN / BARBECUEN

Picknicken in de lig- en strandzone is toegestaan op voorwaarde dat het afval gedeponeerd wordt in de vuilbakken of terug meegenomen wordt. Barbecueën is overal verboden.

SUPPEN – BOOTJES – SURFEN – VISSEN …

Deze activiteiten zijn verboden aan De Plas.

Enkel de gemachtigde clubs mogen vissen en varen toelaten:

  • - WAC Limburg: activiteiten voor groepen
    • o Kajakken / Suppen / Roeien met rafts / Windsurfen….
    • o Contact:
Deel deze pagina

Infokantoor Visit Houthalen-Helchteren

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 9-13 uur
Morgen
open 9-12 uur en 14-19 uur