Hengelen/vissen

Hengelhoef

Het ongeveer 12 ha grote vijvercomplex van Hengelhoef is gekend door vissers uit binnen- en buitenland. Er worden karpers, soms tussen 15 en 18 kilogram, aan de haak geslagen. Verder tref je er talrijke witvissoorten en roofvissen aan zoals baars en snoek. Vissen in Hengelhoef kan van 1 maart tot 30 november van zonsopgang tot zonsondergang. Je dient wel in het bezit te zijn van een vergunning en je moet het reglement respecteren.

Een visabonnement (inclusief lidgeld Limburgs Landschap) kost 70 euro per jaar voor maximum drie lijnen. Vanaf nu kunnen de visvergunningen niet meer ter plaatse aangekocht worden bij de toezichter maar dient 70 euro te worden overgeschreven op het rekeningnummer van Limburgs Landschap vzw BE28 4564 0220 0120 met vermelding van naam, voornaam, en ‘visvergunning Hengelhoef’. Binnen de 10 dagen mag je dan de vispas in de bus verwachten (pas dan mag je starten).
Gratis voor -12-jarigen mits begeleiding van een betalende volwassene.

Klik hier voor meer info.

Kelchterhoef

Sinds 2018 zijn de hengelrechten op De Plas van Kelchterhoef vrijgegeven, meer bepaald aan de Vereniging van Belgische Karpervissers (VBK) vzw.
Vanaf twee steigers aan de noordzijde van De Plas kan er door maximaal vier vissers dag en nacht gevist worden, mits reservatie en betaling per week. 

Voor meer info surf je best naar kelchterhoef.vbk.be

Contact

WAC LIMBURG

Adres
Binnenvaartstraat z/n , 3530 Houthalen-Helchteren
GSM
Website
Watersport en Adventure Centrum Limburg

VVW Kelchteren

Adres
Steenhovenstraat 99 , 3530 Houthalen-Helchteren
Tel.
Website
Naar top