Genieten in het bos

De herfst is een prachtig seizoen om buiten te zijn.
Want wat is er fijner dan een frisse neus halen in de herfstlucht? Zoeken naar paddenstoelen, kastanjes rapen, naar de mooie herfstkleuren kijken, rondspringen in regenplassen of schoppen tegen de knisperende bladeren.  
Dus jas aan, sjaal om, paraplu mee en lekker de natuur in.

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan voor een gezonde boswandeling. Met de geur van de herfst in de neus en het geluid van knisperende bladeren onder je voeten krijg je er nog meer zin in.   

Sta misschien eens extra vroeg op voor een spannende dauwtrip.  Misschien kom je onderweg wel een reetje tegen.

Samen met je hond een frisse neus halen

Wil de hond mee ?  Geen probleem, in de afgebakende hondenlosloopzones mag hij vrij rondrennen.  Op de wandelpaden moet hij uiteraard wel aan de leiband blijven.

Kan het wat sneller?

Gaat wandelen je te traag, dan kun je ook op de fiets de prachtige bossen van HH ontdekken.  We hebben zelfs speciale fietsroute s uitgestippeld om zeker niets te missen.

Je kan zelfs al lopend, joggend, te paard of met de mountainbike de natuurpracht van onze gemeente beleven

Kinderparadijs

Laat de kinderen ravotten in een speelbos of test hun vaardigheden op het Beestige Multimovepad.  Ook geocachen is een speelse manier om de natuur te ontdekken.

Trakteer ze daarna op  een overheerlijke picknick. Dit kan heel simpel hoor. Leg wat dekens neer en zorg voor een thermoskan met warme chocolademelk. Een lekkere sandwich, zelfgemaakte appelcake of mandarijntjes en het feest is compleet!

Naar top