Kasteelbrouwerij Ter Dolen

In de voorgebouwen van het 16de eeuws kasteel is een brouwerij en een gezellig proef- en praatcafé met prachtige orangerie ondergebracht. In de wintertijden kunnen jong en oud genieten van de knetterende openhaard en op de zomerse dagen van het romantische terras. Voor de allerkleinsten is er een grote zandbak met speeltuin.

Brouwerij

In 1994 werd een hypermoderne brouwerij geïnstalleerd in de voorgebouwen van het middeleeuwse kasteel. De brouwerij bevat zes cilinderconische gist- en lagertanks uit roestvrij staal. De brouwketel heeft een capaciteit van 25 hectoliter per brouwsel. Sinds 2013 beschikt de brouwerij over een eigen bottelarij en een nieuw magazijn met warme kamer, zodat de brouwerij in staat is om al haar bieren in eigen huis te brouwen en af te vullen.

Rondleiding

Elke zaterdag, zondag en feestdag om 15 uur hebben we een rondleiding in de kasteelbrouwerij, waar u op een eerder ludieke wijze gedurende ongeveer 45 minuten wordt ingewijd in de geheimen van het brouwen en in de geschiedenis van ons kasteel De Dool.

Naar top