Abdijhoeve - restaurant

In de Abdijhoeve kan je niet enkel lekker eten maar je kan er ook terecht voor je familiefeest, een privé-party, personeelsfeest,... Kortom, elk evenement.

Lift jouw event naar ‘the next level’ dankzij de groene setting van deze toeristische hotspot met oneindig veel recreatieve troeven!”

  • verfijnde restaurantbeleving
  • dagvers bereide seizoensproducten
  • warme, intieme sfeer
  • stijlvolle inkleding

Geschiedenis

“Een geschenk van vroeger voor de mensen van nu.”


De Houthalense Abdijhoeve vindt haar roots in de 12de of 13de eeuw. Baron Moreau De Bellaing verwijderde in 1851 de westvleugel. Dit nieuwe, open karakter maakte passanten nieuwsgierig! In 1954 kwam het domein in handen van de gemeente. Zo’n 15 jaar later kreeg het de functie van restaurant. 

Roet in het eten

In 1981 strooide een zware brand roet in het eten. De Abdijhoeve moest herbouwd worden. Gelukkig zou één jaar later de locatie al uit de assen herrijzen! Voor de grote feestzaal ontstak zelfs een nieuwe vonk aan populariteit. Huwelijksgasten van toen praten nog steeds over de ongeëvenaarde luxe voor die tijd!

30 jaar volkse gastvrijheid

De afgelopen dertig jaar lieten twee generaties van de familie Withofs ook fiets- en wandeltoeristen lekker genieten. De horecatrekpleister groeide uit tot pitstop voor koffie en Limburgse vlaai of een pintje en een dagschotel. Het was slikken toen de deuren sloten. Het pand stond leeg.

Bewaar wat was en maak het nieuw

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren ging op zoek naar een eigentijdse kandidaat die het erfgoed respecteert en er een moderne twist aan geeft. Voor dit grootse project bleek een colab tussen de brasserie/ restaurant, de feestlocatie en een microbrouwerij de oplossing! Hun gedeelde missie? Transforming history together!

Het restaurant wordt sinds ‘21 gerund door volksmens Patrick Pollers, smaakdevoot Sander Vaes en hun gepassioneerd team. De feestzaal wordt uitgebaat door ‘Cache Coeur’ dat zich focust op grootschalige events die, verscholen in het groen, zullen ontkiemen. 

Naar top