Ijs Rossi

Ambachtelijk, vers bereide ijsjes, met verse hoevemelk
Al meer dan 50 jaar staat Rossi er voor bekend zijn ijs met veel liefde en overgave kraakvers te bereiden. Het ijs wordt volgens een authentiek Italiaans-Belgisch recept geproduceerd.

Je kan terecht in de gezellige ijsbar in Houthalen-Helchteren (Lindeman), in de periode van maart tot oktober, maar je zal zeker en vast ook hun ijskarren her en der tegenkomen. Ijs Rossi staat vooral bekend om hun smaakvol, versbereid ijs, maar eveneens om onze snelle en vriendelijke service. 

Derde generatie

In 1966 werkte vader Luigi Rossi in de kolenmijn In Zolder. Het was een tijd van hard werken en armoede. Het was dan ook maar begrijpelijk dat Luigi graag een centje wou bijverdienen na zijn werkuren in de mijn. Op een dag had hij een interessant gesprek met een dorpsgenoot. Tussen pot en pint werd Luigi ervan overtuigd om ijs te maken en te verkopen, om zo zijn familie nog beter te kunnen onderhouden. De behulpzame dorpsgenoot leerde Luigi's vrouw, mevrouw Bove Livia, ijs maken. Luigi kwam dan thuis van de mijn en kon meteen met de camionette de baan op om het ijs te verkopen aan het hele dorp. Het werd meteen een succes!

In de Jaren 80' namen Fausto Rossi, zoon van Luigi, en zijn vrouw Chantal Mignon het werk over. Drie jaar later hadden zij een grote garage met een atelier gebouwd, waarin ze genoeg plaats hadden om hun ijs te bereiden. Het succesverhaal zet zich verder...


Sinds eind jaren 90 is er de derde generatie Rossi die van zich laat spreken, vanaf dan komt de oudste zoon Flavio de zaak versterken. Sinds ± 2007 speelt ook de tweede zoon Fulvio mee in het succesverhaal van Ijs Rossi. Ook de jongste van de zonen, Mattia laat niet lang op zich wachten en zorgt voor versterking sinds 2011. Dan is er nog de enige dochter in de familie, Danila die de familie komt bijspringen op drukke, zeg maar "zonnige" dagen.

Naar top