Greenville, cleantech dienstencentrum

GreenVille huisvest groene ondernemers in het voormalige hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen. Het gebouw is een klassiek voorbeeld van prachtig industrieel erfgoed, dat volledig in ere hersteld en gerestaureerd is. Hierbij is er een geslaagde aanvulling gemaakt met moderne architectuurelementen.

Het voormalige hoofdgebouw van de Kempische Steenkoolmijnen in Houthalen-Helchteren werd omgevormd tot een cleantech dienstencentrum voor duurzame energie. Bezoekers kunnen kennismaken met het Limburgse mijnverleden én de toekomst op het vlak van energie en materialen. Bovendien kun je ook de prachtige renovatie bewonderen.

Bezoekers

Bezoek GreenVille en ontdek alles over cleantech, een sector in opmars. GreenVille ademt het mijnverleden uit. Hier maken bezoekers een wandeling van het zwarte naar het groene goud. Je kan er kennismaken met het Limburgse mijnverleden én met de toekomst op het vlak van schone technologie. Er is een tentoonstelling die het mijnverleden meer dan eert.

Groepen

Voor groepsbezoeken maak je best een afspraak voor een rondleiding door een CleantechAmbassadeur. Deze gidsen geven tekst en uitleg over hoe we in 2050 komen tot een energievriendelijke kringloopeconomie en welke rol Limburg en Vlaanderen hierin kunnen spelen!

Kinderen

Er is een techniek- en wetenschapsacademie, toegespitst op kinderen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier leuke workshops volgen binnen of buiten de schooluren. Ook de unieke verjaardagsfeestjes en vakantiekampen zijn erg populair. 

Individuele bezoekers

Ook individuele bezoekers zijn altijd welkom en dit op weekdagen tussen 9 en 17 u.

Naar top