Zwemvijver De Plas

Allemaal Samen Zwemmen

Zalige Zomer aan De Plas

De zomer staat voor zwemmen, en waar kun je dat beter doen in de openlucht dan in De Plas op Kelchterhoef? Er is niets heerlijker dan een verfrissende duik in de zwemzone van De Plas, gevolgd door een ontspannen moment op het strand. Dit is de ideale plek voor een perfecte dag met het hele gezin!

Zwemmen is uitsluitend toegestaan binnen de voorziene zwemzone, en alleen als de groene vlag gehesen is. Wanneer de rode vlag uithangt, is zwemmen verboden.

Geen zorgen als je niet van zwemmen houdt; De Plas is ook een geweldige plek om te zitten, liggen of wandelen.

Picknicken is toegestaan in de lig- en strandzone, mits je je afval in de vuilnisbakken gooit of weer mee naar huis neemt. Barbecue├źn is echter overal verboden.

Honger of Dorst?

Dit jaar zijn er opnieuw foodtrucks aanwezig bij De Plas. Nieuw is dat je ook in juni en september kunt genieten van een hapje en een drankje. Tijdens het weekend zijn de foodtrucks er sowieso, en bij mooi weer ook door de week. In juli en augustus kun je elke dag van lekkernijen genieten bij De Plas.

Wandelen/Joggen

Er mag vrij gewandeld of gejogd worden. In de natuurzone mag er niet van de wandelpaden afgeweken worden. Vanaf de ingang kan je de oranje route volgen. Deze wandeling is 6,2 km

Honden

Honden moeten aan de leiband en mogen onder geen enkele voorwaarde in het water. Wil je de hond vrij laten rondlopen, dan kan dat in de hondenlosloopzone vlakbij de parking van De Plas.


Suppen, bootjes, surfen, vissen

Deze activiteiten zijn verboden aan De Plas. Enkel de gemachtigde clubs mogen vissen en varen toelaten:

Naar top