Golf

Allemaal samen golfen

Een terrein van ongeveer 65 hectare, deels in het natuurreservaat Tenhaagdoornheide, deels in de dennenbossen. Het werd door het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren ter beschikking gesteld van Golfclub Royal Limburg Golf.

De Britse golfarchitect Fred Hawtree werd aangesproken en in april 1968 werden 9 holes voor het eerst bespeeld. In 1971 openden 7 bijkomende holes en 2 jaar later was de golfbaan met 18 holes voltooid.

De golfers beschikken over een 6.178 meter lange baan (par 72) met een klassieke moeilijkheidsgraad. Dankzij de zanderige bodem is het terrein praktisch het ganse jaar bespeelbaar.

De paarse bloeiende heide vanaf half augustus is van een buitengewone schoonheid. Dankzij het kwalitatief onderhoud en de zanderige ondergrond is de baan, gedurende zo goed als het volledig jaar, perfect in orde.

Beloning daarvoor volgde in 2011, wanneer KLGC opgenomen werd in de TOP 100 van de beste golfbanen van Europa in het gerenommeerde GOLF WORLD magazine. Ondertussen klom KLGC in 2015 zelfs naar de 62e plaats in de TOP 100.

Contact

Royal Limburg Golf

Adres
Golfstraat 1, Golfclub 1 , 3530 Houthalen-Helchteren
Tel.
Website
Naar top