Paardrijden

Allemaal samen paardrijden
Verken te paard de mooiste plekjes in en rond Houthalen-Helchteren.

Het Limburgs ruiter- en menroutenetwerk 

Dit netwerk voert je van knooppunt naar knooppunt over meestal onverharde paden. Paarden houden immers van mulle zandgrond. Bovendien zijn ze wild enthousiast over de wisselende decors van bossen, heide, vijvers en landduinen. Met de ruiterkaart, gratis verkrijgbaar in ons infokantoor, stippel je snel een traject op maat uit.
Wil je de mooiste plekjes in en rond Houthalen-Helchteren verkennen dan kan je starten op domein Kelchterhoef (parking de Plas). Ontdek ook het ruitertraject dat je leidt langs velden en bossen richting Peer (van knooppunt 72 naar knooppunt 61).

Ruitervriendelijke pleisterplaatsen

Camping De Binnenvaart is gelegen op minder dan 1 km van het routenetwerk en is één van de 10 Limburgse ruitervriendelijke pleisterplaatsen. Je vindt er horeca, een paddock met zitbanken, bindpalen....
Je paard geniet van een frisse emmer water terwijl jij je lippen zet aan een ambachtelijk streekbiertje.

De Paardenboerderij

Breng ook eens een bezoekje aan De Paardenboerderij . Een bijzondere plek waar je terecht kan voor onder andere gezondheidstherapie voor paard en mens, ritten in de natuur, verhuur van stallen, natuurlijk paardrijden, herinneringen vastleggen.... Er wordt zorg gedragen voor mens, dier en natuur. Iedereen is welkom!
!!! In 2023 is er slechts een beperkt aanbod. Je kan wel nog steeds bij hun terecht voor het huren van paardenstallen of wanneer je op zoek bent naar een locatie voor een fotoshoot of voor je evenement.

Naar top