Wandelen met je hond

Speeltuinen voor viervoeters

Honden moeten te allen tijde aan de lijn worden gehouden, behalve in de daarvoor bestemde losloopzones waar ze vrij kunnen rennen en spelen.

In Houthalen-Helchteren vind je 4 afgebakende zones waar je je hond los kan laten lopen:

  • Binnenvaartstraat: vlakbij de parking aan De Plas
  • Domein Kelchterhoef: in de nabijheid van de Abdijhoeve
  • Donderslagweg: vlakbij parking natuurreservaat Ten Haagdoornheide
  • Hengelhoef: aan bezoekerscentrum Limburgs Landschap

In deze bosrijke omgevingen, kan je hond op deze 4 plaatsen vrij ronddartelen onder toezicht van zijn of haar baasje. De zones zijn omheind en bereikbaar via toegangspoortjes. Je hond kan er vrij rennen in de natuur. Van het baasje verwachten we uiteraard wel de nodige verantwoordelijkheidszin.

 Op alle andere openbare plaatsen - dus ook in onze  natuurgebieden - moet de hond wél aan de leiband en op de  paden blijven.

 Een hond mag dan wel afgericht zijn, er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Kinderen en ook volwassenen reageren vaak ongemakkelijk op een loslopende, onbekende viervoeter. Broedende vogels en andere dieren ondervinden bovendien hinder van rondsnuffelende honden die niet op de paden blijven.

Tip

De hondenlosloopzone langs de Abdijhoeve in domein Kelchterhoef is bij duisternis verlicht. Jouw hond kan zich dus ’s morgens vroeg of ’s avonds zich hier ook uitleven.

Naar top