Kindvriendelijke wandelingen

Op stap met je kids

We hebben tal van leuke wandelingen en zoektochten op maat van je kind.  Geniet samen met het gezin van onvergetelijke momenten!

Het Beestige Multimovepad

Ravot je rot! Kom met de kids het multimovepad ontdekken in domein Kelchterhoef. Een actief belevingspad door het bos en over het water met leuke spelelementen.

Langs het pad staan natuurlijke hindernissen en houten constructies die kinderen uitdagen om er op te spelen.

In totaal zijn er twaalf bewegingsvaardigheden op het 2,5 kilometer lange parcours. Een groot hangnet nodigt uit om naar hartenlust te ravotten. Er zijn klim- en stappalen, een evenwichtsbalk, duikelrek, xylofoon, holle bolle brug, waterpomp, wiebelbrug,...

Als uitbreiding van het pad plaatste Natuur en Bos een waterspeeltoestel aan de Abdijvijver. Door de integratie van dit element wordt het Multimovepad nog aantrekkelijker voor kleine ravotters.

Op al die toestellen kunnen kinderen klimmen, springen, landen, slaan, glijden, trekken en duwen, wandelen en lopen.

Vertrek- en eindpunt: parking Hoeve Jan, vlak achter de speeltuin - afstand 2,5 km - Het pad is slechts gedeeltelijk rolstoel- en buggytoegankelijk.


Oriëntatieparcours

Oriëntatielopen is een verkwikkende gezinssport waarbij je met een kaart in de hand probeert om de verschillende posten op te sporen. In de bossen rond vakantiehuis De Bosberg is zo'n oriëntatieparcours uitgebouwd. Bij elke gevonden post knip je je kaartje met de gaatjescode van de knijptang. Kinderen hollen meestal van paal naar paal om als eerste de gaatjes te kunnen prikken! Neem het als ouders eens op tegen de kids… Sensatie verzekerd!

Vertrek- en eindpunt: De Bosberg, Kelchterhoefstraat 10, 3530 Houthalen-Helchteren - Kaarten zijn in de Bosberg te verkrijgen.


Geocaching

Kelchterhoef
Norbert de Eik gidst de allerkleinsten via het Beestige Bomenpad doorheen het domein Kelchterhoef.
Een kindercache van ongeveer twee kilometer, waar de kids leuke opdrachten kunnen uitvoeren en de papa's en mama's ondertussen de cachelocatie kunnen berekenen.

Molenheide
Voor de iets oudere kinderen is de cache van Molenheide/Wild- en Wandelpark tof om te doen.  Een fijne wandeling in lusvorm, bestaande uit 8 caches en de onvermijdelijke bonus....Nergens hoef je te graven of te prikken, alleen GOED kijken!


Op stap in de Wijers

Robbie Roerdomp neemt kinderen van 6 tot 12 jaar mee op stap langs de mooiste plekjes in het land van 1001 vijvers met een gloednieuw interactief doeboekje. Boordevol doe-tips ter plaatse, spelletjes, tests en leuke weetjes, is het boek een echte must voor een heerlijke zomervakantie in eigen land. Zo kan je bijvoorbeeld testen welk Wijers-dier je bent, speel je Wijers-memory of kruidenbingo en kom je eindelijk te weten waarom vogelpoep wit is.

Voor de volwassenen zit er een handige bezoekersgids en kaart van de streek in het boekje. Hierin vind je een overzicht van de gezelligste picknickplekjes, ontdek je de absolute must-see’s van De Wijers en krijg je een duidelijk beeld van wat er te doen is in deze adembenemende vijverstreek.

Robbie nodigt jong en oud uit om de verschillende onthaalpunten en andere leuke plekjes te gaan ontdekken, zodat je je geen moment zal vervelen. Op elk onthaalpunt vind je een sticker van Robbie Roerdomp met wat hij in zijn koffer moet steken voor zijn reis door De Wijers. Spaar minstens vier spulletjes en in ruil krijg je een unieke Wijers-Boc’n Roll - een herbruikbare en afwasbare foodwrap t.w.v. € 9,95 - in één van de toeristische diensten van De Wijers!

Het doeboekje is verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Houthalen-Helchteren en kost 3,95 euro. De sticker van Robbe Roerdomp vind je aan De Plas (domein Kelchterhoef).


Samen met Kerel & Merel naar buiten, het bos in.

Kom je mee wandelen met Kerel en Merel? Het wordt superleuk want onderweg voeren we allerlei toffe opdrachtjes uit. Horen, zien, proeven, voelen, ruiken: al je zintuigen worden geprikkeld.

Download brochure: Samen met Kerel en Merel naar buiten, het bos in.2,1 Mb(pdf)


Adventure lab cache: prins Kerel en prinses Merel gaan op schattenjacht.

Lang, lang geleden stal de bende van de Zwarte Ridders een schat in kasteel Ter Dolen. Wat er vervolgens met deze schat gebeurde is tot op de dag van vandaag een groot raadsel.

Maar hier komt wellicht verandering in. Een opruimactie in het kasteel bracht namelijk een mysterieuze schatkaart aan het licht. Zou het dan toch kunnen? Eigenaars Ike en Elien laten niets aan het toeval over en roepen de deskundigheid van Prins Kerel en Prinses Merel in. Wanneer ze echter aan hun veelbelovende schattenjacht willen beginnen, loopt het mis. Al het gereedschap, dat nodig is om de zoektocht tot een goede einde te brengen, is plots verdwenen.Help je mee het gereedschap en de schat terug te vinden?

We lieten speciaal een Adventure Lab-app ontwikkelen die je helpt om aanwijzingen te vinden en plaatsen te zoeken in je spannende zoektocht doorheen het mystieke Doolbos. Heb je alle opdrachten juist beantwoord? Dan wacht nog een bonus!

Download de app Adventure Lab via Google Play of App Store en registreer je. Kies vervolgens 'Prins Kerel en Prinses Merel gaan op schattenjacht'

Start- en eindepunt: Kasteel Ter Dolen, Eikendreef 21, 3530 Houthalen-Helchteren - afstand 1,2 km - Je kan ook zonder GPS op zoektocht. Vraag de flyer bij Visit Houthalen-Helchteren of in kasteelbrouwerij Ter Dolen.

Naar top