Avontuurlijk wandelen met de kinderen

Op stap met je kids
Maak van wandelen een magisch avontuur voor het hele gezin! Ontdek betoverende paadjes, speur naar schatten en geniet van de frisse buitenlucht. Onze kindvriendelijke wandelingen zijn gevuld met verrassingen en plezier, perfect voor kleine ontdekkingsreizigers! Trek je wandelschoenen aan en beleef samen onvergetelijke momenten in de natuur.

We hebben tal van leuke wandelingen en zoektochten op maat van je kind.  Geniet samen met het gezin van onvergetelijke momenten!

Het Beestige Multimovepad

Kom met de kids het multimovepad in domein Kelchterhoef ontdekken! Dit 2,5 km lange belevingspad door het bos en over het water heeft twaalf leuke spelelementen, zoals klim- en stappalen, een evenwichtsbalk, een waterpomp, en een groot hangnet om naar hartenlust te ravotten. Daarnaast is er een waterspeeltoestel bij de Abdijvijver voor nog meer speelplezier.

Vertrek- en eindpunt: parking Hoeve Jan, vlak achter de speeltuin - afstand 2,5 km - Het pad is slechts gedeeltelijk rolstoel- en buggytoegankelijk.


Oriëntatieparcours

Oriëntatielopen is een verkwikkende gezinssport waarbij je met een kaart in de hand probeert om de verschillende posten op te sporen. In de bossen rond vakantiehuis De Bosberg is zo'n oriëntatieparcours uitgebouwd. Bij elke gevonden post knip je je kaartje met de gaatjescode van de knijptang. Kinderen hollen meestal van paal naar paal om als eerste de gaatjes te kunnen prikken! Neem het als ouders eens op tegen de kids… Sensatie verzekerd!

Vertrek- en eindpunt: De Bosberg, Kelchterhoefstraat 10, 3530 Houthalen-Helchteren - Kaarten zijn in de Bosberg te verkrijgen.


Geocaching

Kelchterhoef
Norbert de Eik gidst de allerkleinsten via het Beestige Bomenpad doorheen het domein Kelchterhoef.
Een kindercache van ongeveer twee kilometer, waar de kids leuke opdrachten kunnen uitvoeren en de papa's en mama's ondertussen de cachelocatie kunnen berekenen.

Molenheide
Voor de iets oudere kinderen is de cache van Molenheide/Wild- en Wandelpark tof om te doen.  Een fijne wandeling in lusvorm, bestaande uit 8 caches en de onvermijdelijke bonus....Nergens hoef je te graven of te prikken, alleen GOED kijken!


Op stap in de Wijers

Robbie Roerdomp neemt kinderen van 6 tot 12 jaar mee op stap langs de mooiste plekjes in het land van 1001 vijvers met een gloednieuw interactief doeboekje. Boordevol doe-tips ter plaatse, spelletjes, tests en leuke weetjes, is het boek een echte must voor een heerlijke zomervakantie in eigen land. Zo kan je bijvoorbeeld testen welk Wijers-dier je bent, speel je Wijers-memory of kruidenbingo en kom je eindelijk te weten waarom vogelpoep wit is.

Voor de volwassenen zit er een handige bezoekersgids en kaart van de streek in het boekje. Hierin vind je een overzicht van de gezelligste picknickplekjes, ontdek je de absolute must-see’s van De Wijers en krijg je een duidelijk beeld van wat er te doen is in deze adembenemende vijverstreek.

Kris Van De Sande

Robbie nodigt jong en oud uit om de verschillende onthaalpunten en andere leuke plekjes te gaan ontdekken, zodat je je geen moment zal vervelen. Op elk onthaalpunt vind je een sticker van Robbie Roerdomp met wat hij in zijn koffer moet steken voor zijn reis door De Wijers. Spaar minstens vier spulletjes en in ruil krijg je een unieke Wijers-Boc’n Roll - een herbruikbare en afwasbare foodwrap t.w.v. € 9,95 - in één van de toeristische diensten van De Wijers!

Het doeboekje is verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Houthalen-Helchteren en kost 3,95 euro. De sticker van Robbe Roerdomp vind je aan De Plas (domein Kelchterhoef).


Samen met Kerel & Merel naar buiten, het bos in.

Kom je mee wandelen met Kerel en Merel? Het wordt superleuk want onderweg voeren we allerlei toffe opdrachtjes uit. Horen, zien, proeven, voelen, ruiken: al je zintuigen worden geprikkeld.

Download brochure: Samen met Kerel en Merel naar buiten, het bos in.2,1 Mb(pdf)


Kerel en Merel en de raadselachtige rode deur

Klik hier voor alle info.

Naar top