Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

Wandelen op militair domein

Inwoners van onze gemeente kunnen een toegangsbewijs aanvragen bij het leger om te gaan wandelen op het schietterrein in Helchteren. Daarmee mag je in het weekend en op wettelijke feestdagen gaan wandelen in de prachtige natuur.
Het toegangsbewijs kan je nog tussen 1 februari en 15 maart aanvragen en kost 10 euro per persoon. De inkomsten besteedt het leger aan het goede doel.

Kinderen jonger dan 15 jaar moeten geen aanvraag indienen, maar mogen het terrein betreden onder begeleiding van een volwassene met een geldig toegangsbewijs. Enkel inwoners van Houthalen-Helchteren, Peer en Oudsbergen, of actieve en gepensioneerde medewerkers 10W TAC komen in aanmerking voor een toegangsbewijs.

Hoe vraag ik een toegangsbewijs aan?

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je per mail het toegangsbewijs, samen met een begeleidende kaart voor wandelaars en/of ruiters.

Het toegangsbewijs is geldig voor 1 jaar, van 1 april tot 31 maart.

In het verleden werden uiterst zelden wandelgroepen toegelaten op het schietterrein, tijdens periodes wanneer er geen oefeningen plaatsvinden. Een van de voorwaarden om er te mogen wandelen is dat projectielen onaangeroerd blijven. Het terrein wordt vooral gebruikt door Belgische en andere NAVO-luchtmachten om er te oefenen.

Deel deze pagina

Infokantoor Visit Houthalen-Helchteren

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 9-12 uur
Morgen
open 9-12 uur en 14-19 uur