Zwemvijver De Plas

Allemaal Samen Zwemmen

Kelchterhoef wordt vaak geassocieerd met water. Terecht, want recreatiepark 'De Plas', met zijn zwemvijver van 20 ha en het zandstrand met afgebakende zwemzone, heeft alles voor een daguitstap vol zwemplezier met het hele gezin.

Zwemmen

Hoe verleidelijk het ook mag zijn om bij dit weer in de Plas te zwemmen, het is nog altijd verboden. Zwemmen is alleen toegelaten van 1 juli tot en met 31 augustus (als er redders aanwezig zijn), telkens van 10 tot 18 uur. En dat binnen de voorziene zwemzone. Op voorwaarde dat de groene vlag uithangt. 

Zelfs als je niet kan zwemmen, is De Plas een fijne plaats om te zitten, liggen of wandelen. Dagelijks zorgen medewerkers ervoor dat alles netjes blijft en dat er geen afval rondslingert. Net zoals in de voorbije jaren zet het gemeentebestuur deze zomer ook weer in op veiligheid.

Wandelen/Joggen

Er mag vrij gewandeld of gejogd worden. In de natuurzone mag er niet van de wandelpaden afgeweken worden. Vanaf de ingang kan je de oranje route volgen. Deze wandeling is 6,2 km

Honden

Honden moeten aan de leiband en mogen onder geen enkele voorwaarde in het water. Wil je de hond vrij laten rondlopen, dan kan dat in de hondenlosloopzone vlakbij de parking van De Plas.

Picknicken / Barbecueën

Picknicken in de lig- en strandzone is toegestaan op voorwaarde dat het afval gedeponeerd wordt in de vuilbakken of terug meegenomen wordt. Barbecueën is overal verboden.

Suppen, bootjes, surfen, vissen

Deze activiteiten zijn verboden aan De Plas. Enkel de gemachtigde clubs mogen vissen en varen toelaten:

  • WAC Limburg: activiteiten voor groepen
    • Kajakken, suppen, roeien met rafts, windsurfen,...
    • Contact:
Naar top